ჭურჭლის სარეცხი მანქანის არჩევისას არის რიგი ფაქტორები რაც უნდა გავითვალისწინოთ.არსებობს სამი ტიპის ჭურჭლის სარეცხი მანქანა:ჩასაშენებელი,სტაციონალური(ფიქსირებული) და პორტატული(მაგიდაზე დასადგმელი)
ჩასაშენებელი მოდელი
მთლიანად
ჩაშენებულია გარნიტურში,წინა
პანელზე მიმაგრებულია ფასადი.მონტაჟის ასეთი ტიპი ყველაზე სასურველია რადგან არ ირღვევა სამზარეულოს ერთიანი
დიზაინი.
სტაციონალური(ფიქსირებული)-ნაწილობრივ
ჩაშენებული,ასეთი მოდელი შეგვიძლია ჩავაშენით გარნიტურში ნაწილობრივ,მისი სამზარეულოს ზედაპირის ქვეშ ჩასამონტაჟებლად საკმარისია მანქანას
უბრალოდ მოხსნათ ზედა
საფარი და დაარეგულიროთ ფეხები ან დავდგათ ცალკე,სადაც თქვენთვის კომფორტულია.
პორტატული(მაგიდაზე დასადგამი)-თუ არ გაქვთ ადგილი დააყენოთ სრული ზომის ჭურჭლისსარეცხი მანქანა,ამ შემთხვევაში აირჩიეთ პორტატული მოდელი,რომელიც დაახლოებით მიკროტალღური ღუმელის ზომისაა.ასევე უმნიშვნელოვანესი საკითხია ჭურჭლის სარეცხი მანქანის ტევადობა,ის გვიჩვენებს რა რაოდენობის ჭურჭლის კომპლექტის დარეცხვა შეუძლია ამა თუ იმ მოდელს ერთ ციკლზე.ასევე მიაქციეთ ყურადღება ელ.ენერგიის და წყლის მოხმარებას.ეფექტურობის მთავარი მაჩვენებელია ენერგოეფექტურობის კლასი A,A+ ან A++ რაც მეტი პლუსია,მით უფრო ეკონომიურია მოდელი.ყველა თანამდროვე მოდელს აქვს ეკონომიური რეცხვის პროგრამა გაფართოებული ციკლით.ინვენტორული ძრავით მანქანები უფრო ეკონომიურია,ვიდრე ჩვეულებრივი.ინვენტორი 20-30% მდე ეკონომიურია და მეტ ხანს მოგემსახურებათ.
ასევე მნიშვნელოვანია ხმაურის დონე,45 დბ -მდე ითვლება უხმო მოდელებად,46-50დბ მდე ნორმალურია,ზოგი მწარმოებელი მოდელს აწერს Silence რომ მიგვანიშნოს მის სიმშვიდეზე.მე კი გასწავლი კიდევ ერთ უტყუარ ნიშანს რომ მანქანა უხმოა,ეს არის ინვენტორული ძრავი.მოვლას რაც შეეხება, 3 ოქროს წესი არსებობს: კარის წმენდა შინიდან და გარედან მოხმარების შემდეგ,ფილტრის და წყლის დუშის კვირაში ერთხელ გაწმენდა და 6 თვის ინტერვალით მანქანის და მისი კარის სრული ციკლით რეცხვა სპეც,სითხით,რაც უფრო კარგად მოუვლით მანქანას,მით მეტ ხანს გემსახურებათ.
კომენტარეები ვერ მოიძებნა